Zit mijn haar wel goed?!

Ik heb van de week koffie gedronken, met Ilona de Haan van MediaChick, zij heeft thee gedronken. Knap dat ze ‘het’ nog steeds ‘doet’ op thee 😉

Als je denkt aan MediaChick, dan heb je vast een beeld in je hoofd van het gezicht achter dit bedrijf, of niet. Ik had het wel en het kwam exact overeen met de chick waarmee ik koffie ging drinken.

Ilona heeft net zo’n rateltje als ik in haar hoofd; je hebt één onderwerp waar je samen enthousiast over bent en je hebt in je hoofd al drie succesvolle bedrijven opgestart. Persoonlijk vind ik dat heel fijn, maar je kan nooit eens ‘normaal’ naar iemand luisteren, zonder er een zakelijk sausje overheen te gieten. Voor je gesprekspartner misschien niet altijd gewenst 😉

Ilona kan ik wel lekker onder kliederen met mijn sausjes en ze smult ervan, sterker nog, zij maakt het af met een bijpassend zakelijk wijntje van Maison de Commerce. Andersom was het ook zo, ik werd razend enthousiast van de ideeën die ze heeft en ook reeds heeft uitgevoerd. Echt.Heel.Gaaf!

Als ondernemer moet je keuzes maken. Iedere euro draai je om, om te verdubbelen of meer. Dit maakt je creatief in oplossingen en eventuele alternatieven. Constant ben je bezig met nieuwe kansen benutten binnen een bestaande of nieuwe markt, althans, laat ik vooral voor mezelf spreken.

Ik ben voor mijzelf begonnen, omdat dat is wat ik vroeger wilde worden. Geen juf, geen amazone, geen ballerina en geen dokter. Het liefste van een multinational, dat kan altijd nog, maar je moet ergens beginnen, dat heb ik gedaan in 2014. Soms zit het heel erg mee, soms ook helemaal niet. Financiële onzekerheid hoort er ook absoluut bij, maar ik hoef gelukkig niet meer te werken, nooit meer. Ik doe namelijk wat ik leuk vind en het hoort net zo bij mij als de kleding die ik draag, het past helemaal bij me en het is een reflectie van wie ik ben, zover wil ik misschien wel gaan.

Ik krijg regelmatig de vraag over wat ik heb moeten doen en laten voor waar ik nu ben gekomen. Binnenkort zal ik dus iets dieper op ‘mijn verhaal’ ingaan. Voor nu ben ik vooral heel benieuwd naar jouw verhaal:

Ben jij een ondernemer, of ben je van plan binnenkort de stap te gaan maken, wat is dan je drijfveer, welke droom of welk idee schuilt erachter? Waar loop je tegenaan, of wat houd je tegen?

Ik hoop dat ik, of één van de mensen die mij inspireren, antwoorden kunnen bieden vanuit de ervaringen die we hebben opgedaan.

Je kan je bericht hieronder plaatsen in de reacties, maar je mag je vragen ook stellen via Facebook.

Ik ben benieuwd!

x.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *